Hier kun je de laatste nieuwe mededelingen over de site en het forum vinden.
Vandaag hebben we ook advertenties op het forum geïntroduceerd. We zouden dit liever niet willen doen, maar het is helaas nodig. We hebben jaren helemaal geen advertenties op de site gehad. Dit jaar zijn de hostingkosten (waardoor de site online is) echter enorm gestegen waardoor we moesten kijken naar mogelijkheden om deze kosten wat te dekken zodat Pinguïntech nog lang kan blijven doorgaan. Niet alleen de hostingkosten zijn gestegen, maar we hebben ook geld (en ontzettend veel werk) gestoken in de nieuwe verbeteringen van de site en het forum afgelopen jaar. We zouden dit graag blijven doen en daarnaast zouden we ook graag vaker giveaways willen organiseren maar helaas dekken de advertentieopbrengsten momenteel nog niet eens de webhostingkosten. En we hebben helaas niet zo’n leuk geldboompje zoals in De Sims ;)

Advertentieopbrengsten
Op dit moment krijgen we voornamelijk een beetje geld wanneer er iemand op een advertentie klikt (en bijvoorbeeld amper per duizend weergaven). Het is dus mogelijk dat heel veel mensen de advertenties zien, maar dat we daar niets voor krijgen. Hierdoor kan het enorm variëren wat er binnenkomt. En dit betekent ook dat momenteel de advertentieopbrengsten onze hostingkosten niet dekken.

Hieronder kan je zien wat we tot nu toe deze maand hebben ‘verdiend’. De minimale uitbetalingsgrens ligt op 70 euro, waardoor het in dit tempo nog enkele maanden zal duren voordat er genoeg binnen is om uitbetaald te worden.

Afbeelding
(we hebben een aantal gegevens moeten weglaten omdat deze van Google niet weergegeven mogen worden)


Affiliatelinks
We proberen ook inkomsten te krijgen door affiliatelinks. Een voorbeeld hiervan is onze prijsvergelijker. Als je bijvoorbeeld de nieuwste uitbreiding bij Bol.com via onze link aanschaft, dan krijgen wij daar een beetje commissie over (mits je cookies toestaat). Het maakt daarbij overigens niet per se uit wat je aanschaft. Klik je bijvoorbeeld op onze link naar De Sims 4, maar koop je vervolgens een boek dan krijgen wij daar ook commissie over zolang je maar via onze link binnenkwam.

Niet alle links in onze prijsvergelijker zijn echter affiliatelinks. Sommige webshops bieden geen programma aan waardoor we geen commissie kunnen krijgen. Waarom plaatsen we dan toch soms deze links? We willen een eerlijke prijsvergelijker blijven. Het doel van de prijsvergelijker is om het voor onze bezoekers gemakkelijker te maken om snel de goedkoopste webshops te vinden. Anderzijds houden we de prijsvergelijker al jaren handmatig bij wat natuurlijk ook tijd kost. Ook krijg je ongelijkheid als we wel van de ene webshop commissie ontvangen, maar niet van de andere webshop. We proberen daar momenteel nog een eerlijke oplossing voor te vinden.

We hopen dat het voor jullie nu wat duidelijker is waarom advertenties voor het bestaan van onze site nodig zijn. Ook hopen we dat we jullie steun kunnen krijgen en dat als je bijvoorbeeld een nieuwe uitbreiding wilt kopen dat je dan kijkt om onze affiliatelinks te gebruiken. We zouden dit ontzettend waarderen. Dit helpt Pinguïntech langer bestaan en daarnaast kunnen we deze inkomsten gebruiken voor de verbetering van de site en het organiseren van leuke giveaways.

Advertentie

hoe staat het er nu voor? :P

tot nu toe vallen de advertenties echt mee, zolang het maar niet van die advertenties worden die (random) je hele scherm bedekken en heen&weer flipperen. :lol:
Inmiddels zijn de advertentieopbrengsten hoog genoeg om de hostingkosten te dekken, dus dat is zeker fijn. Het zou natuurlijk nog leuker zijn als ze hoog genoeg waren waardoor we er meer voor de site mee kunnen doen, maar dan zou je van die vervelende advertenties moeten gaan inzetten en dat is iets wat we beslist niet willen voor onze bezoekers. Dus jullie hoeven niet bang te zijn dat er ineens advertenties met bewegende beelden en geluid komen die je hele scherm overnemen. Voorlopig zullen we de advertenties beperkt houden zoals ze nu zijn.

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast