Adware verwijderen: WebCake en ib.adnxs

Bepaalde malware zorgt ervoor dat er overal extra advertenties te zien zijn als je jouw systeem of internetbrowser gebruikt. Deze malware wordt ook wel adware genoemd. Op deze pagina kan je lezen hoe je WebCake en ib.adnxs adware kan verwijderen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat malwaremakers plug-ins kopen om vervolgens met updates adware toe te voegen (zie ook dit artikel op Tweakers). Dit komt met name voor bij plug-ins (extensies) voor Google Chrome en hierdoor kan het dus ook gebeuren dat een extensie waarmee je eerder geen problemen ineens adware is geworden zonder dat je het door hebt door de automatische updates.

 

WebCake adware verwijderen

WebCake adware is een programma wat wordt geïnstalleerd op het systeem. Volgens de hulppagina op de officiële site van Microsoft kan je dan ook bij Windows-systemen dit programma gewoon verwijderen bij programma’s onderdelen (Configuratiescherm\Programma’s\Programma’s en onderdelen\Een programma verwijderen of wijzigen). Daarnaast kan het geen kwaad om het systeem te laten scannen door een of meerdere anti-virus/malware programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft security essentials, Avira of Malwarebytes.


Ib.adnxs adware verwijderen

Er is wat minder bekend over de ib.adnxs.com adware. Dit is waarschijnlijk een internetbrowser plug-in. In principe zou je dan ook de ib.adnxs.com plug-in moeten kunnen verwijderen bij de browseropties.
Internet Explorer: Extra (alt x) > invoegtoepassingen beheren
Google Chrome: Extra > Extensies
Firefox: add-ons (ctrl-shift-a)

Als hierna nog steeds reclame van ib.adnxs.com te zien is, dan kan je het beste de internetbrowser (internet explorer, google chrome, firefox etc.) waarin het probleem voor komt verwijderen en opnieuw downloaden en installeren vanaf de officiële site. Daarnaast is het aan te raden om het systeem te laten scannen door een of meerdere anti-virus/malware programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft security essentials, Avira of Malwarebytes.