Blog: Tips voor het runnen van een restaurant in De Sims 4 Uit Eten

1

Heb jij De Sims 4 Uit Eten al? Hier zijn een aantal tips voor het runnen van een restaurant in dit nieuwe game pack!

Als je het De Sims 4 Uit Eten Game Pack* in handen hebt, heb je je Sims waarschijnlijk al op een welverdiend etentje in een sjiek restaurant getrakteerd. Maar wat als je zelf een restaurant wilt runnen? Hier zijn een aantal tips om het vijf-sterren-restaurant van je Sim’s dromen te maken.

Koop en plaats het restaurant. Voordat je een gerecht kunt serveren, moet je eerst een restaurant kopen. Nadat je er eentje hebt gebouwd (of eentje uit de bibliotheek hebt uitgekozen) moet een Sim het restaurant ook daadwerkelijk kopen. Met behulp van de knop Eigendom rechts onderaan je scherm, selecteer je de optie ‘Restaurant kopen’ en kies je de kavel.


Veilig kapitaal. De financiën van je huishouden zijn anders dan die van je zakelijke financiën. Zorg dat je op de knop ‘Kapitaal overzetten’ in het Eigendompaneel klikt om wat Simdollars voor je bedrijf vrij te maken. Dit geld heb je nodig om meubels te kopen, advertenties te betalen en de kosten voor je personeel te dekken. Je zult wat geld moeten investeren om op de lange termijn flink wat geld te verdienen!

Neem om te beginnen goedkope medewerkers aan. Klik op de knop ‘Werknemers managen’ in het Eigendompaneel en neem wat medewerkers in dienst. Je hebt minimaal een kok, een host en een bediener nodig. Je kunt in principe personeel met een hoger vaardigheidsniveau aannemen, maar die zijn duurder en kunnen dus een financiële last voor je net geopende restaurant zijn. Daarnaast kun je medewerkers later ook trainen om ze beter te maken.

De Sims 4 Uit Eten restaurant bediening

Evalueer de vaardigheden van je kok. Als je het menu voor je restaurant samenstelt, zul je rekening moeten houden met de vaardigheden van je kok! Sommige recepten zijn moeilijker te bereiden dan anderen, wat aangegeven staat in het menupaneel. Als je kok niet zo goed is, zullen gasten teleurgesteld zijn als er een minder goed gerecht op tafel komt te staan. Je zult goed moeten kiezen waaraan je je geld wilt uitgeven. Het aannemen van een geweldige kok zou een goede investering kunnen zijn.

Houd alles nauwkeurig in de gaten. Je zult je personeel in actie moeten zien om te kijken hoe goed of slecht het gaat. Als je dit niet aan hun gedrag kunt afleiden, kijk dan naar de reacties boven het hoofd van je gasten. Ze verdienen of verliezen sterren, gebaseerd op hoe goed je personeel presteert. Zorg dat je personeel een standje geeft als ze zich niet gedragen, of investeer in het aanleren van nieuwe vaardigheden om herhaling te voorkomen. Als sommige personeelsleden echt onhandelbaar zijn, treed dan kordaat op en stuur ze de laan uit!

De Sims 4 Uit Eten open restaurant

Inspireer het personeel! Soms hebben medewerkers even een peptalk nodig. Zorg dat je ‘Inspirerende toespraak houden’ zo vaak mogelijk gebruikt zodat ze de best mogelijke restaurantservice geven. Meer sterren van gasten betekent een beter presterend restaurant, wat meer Simdollars voor jou oplevert!

Investeer in advertenties. Als je net begint, weten andere Sims nog niet hoe geweldig jouw restaurant wel niet is! Investeer in reclame via het Eigendompaneel door te klikken op de optie ‘Adverteren’. Hoe meer je uitgeeft, hoe meer kans dat gasten je restaurant bezoeken. Maar, kijk uit! Overspoel je restaurant niet met gasten als je er nog niet helemaal klaar voor bent. Als je personeel het niet goed doet, laat je een slechte indruk achter. Wat ons bij het volgende brengt…

De Sims 4 Uit Eten restaurant sushibar

Betaal voor training. Je kunt Simdollars uitgeven om je medewerkers te trainen via de optie ‘Medewerkers managen’ in het Eigendompaneel. Betere medewerkers zullen je gasten beter behandelen, minder fouten maken en na verloop van tijd meer geld in het laadje helpen brengen. Je moet dus NU geld investeren om LATER meer geld te verdienen. Het vinden van het juiste moment om geld uit te geven is een belangrijke beslissing die je voor je restaurant moet nemen.

Bron: thesims.com

Deel dit bericht

1 reactie