Studio Maxis Emeryville sluit

7

Hey Simmers,

Gisteren is naar buiten gebracht dat de Studio Maxis Emeryville haar deuren sluit. In deze studio werd onder meer het spel SimCity gemaakt. Overigens blijft de naam Maxis nog wel bestaan, maar het hoofdkantoor zal dus sluiten. De werknemers krijgen voor zover mogelijk een andere baan binnen EA of andere kantoren van Maxis aangeboden.

Dit nieuws heeft geen gevolgen voor De Sims 4, maar of er in de toekomst bijvoorbeeld nog uitbreidingen gaan verschijnen voor SimCity is nog onduidelijk.

Op het officiële forum heeft SimGuruBChick nog eens toegelicht dat deze beslissing geen gevolgen voor De Sims 4 zal hebben.

SimGuruBChick: To clarify what has happened. Yesterday, the doors closed on the Emeryville Studio. It is a sad day when any studio closes and we wish everyone affected by the closure all the best for the future. The Sims is not impacted by this. In fact, The Sims was never made at Emeryville. It was made at Walnut Creek. Then, the studio split and The Sims team came to Redwood City during The Sims 2. We continue to develop The Sims 4.

Deel dit bericht

7 reacties

  1. Ik heb aan het nieuwsbericht nog even een forumbericht van SimGuruBChick toegevoegd dat dit inderdaad geen gevolgen zal hebben voor De Sims 4. Er is momenteel nog niets gezegd over de toekomst van SimCity, maar persoonlijk zie ik niet meer zo snel nieuwe uitbreidingen verschijnen. De laatste uitbreiding is immers ook meer dan een jaar geleden verschenen.

    Nog wat meer achtergrondinformatie over deze beslissing is overigens op onder meer Tweakers te vinden: http://tweakers.net/nieuws/101728/electronic-arts-sluit-hoofdkantoor-maxis.html