De Sims 4 In de Natuur – Plantkunde: een speelhandleiding

6

Er is een nieuwe officiële De Sims 4 blog verschenen over de nieuw vaardigheid plantkunde die je Sims kunnen leren in De Sims 4 In de Natuur.

Plantkunde: een speelhandleiding

Plantkunde is een gloednieuwe vaardigheid in het De Sims 4 In de Natuur Game Pack. Hiermee kunnen Sims nieuwe wilde planten identificeren en krachtige kruidenmengsels brouwen op de barbecue of het fornuis. In deze gids wordt besproken hoe je wilde planten kunt identificeren en hoe je jouw eerste biologische remedie kunt brouwen!

Welkom in Granite Falls

In Granite Falls komen er van nature allerlei verschillende wilde planten voor op het kampeerterrein, in het bos en in de bergen. Houd terwijl jouw Sim op vakantie is je ogen open voor struiken of groepjes paddenstoelen die je kunt oogsten. Als je zoiets ziet, kun je erop klikken!

Onbekende planten identificeren

Planten moeten geïdentificeerd worden voordat ze voor kruidenmengsels gebruikt kunnen worden. Sims kunnen nog niet geïdentificeerde planten zelf proeven, maar dat is wel op eigen risico! Er groeien in Granite Falls allerlei giftige planten die vervelende bijwerkingen kunnen hebben. Je moet er dus niet van staan te kijken als je Sim gespannen raakt, of wat nog veel erger is: in de broek plast.

De Sims 4 In de Natuur Plantkunde

Om een plant te kunnen identificeren, klik je erop in de inventaris van je Sim en selecteer je ‘Proberen te identificeren’. Jouw Sim zal de plant oogsten en er een hapje van nemen. Als het een succes is, komt je Sim erachter om wat voor plant het gaat! Hierdoor zal de plantkundevaardigheid van je Sim verder ontwikkeld worden, zelfs als het je Sim niet lukt om de plant te identificeren.

Door de omschrijving van de plant te lezen, kun je ontdekken welke planten je voor welke remedie nodig hebt.

 

Een kruidenmengsel brouwen

Nadat je voldoende planten verzameld hebt (en misschien zelfs wat insecten), wordt het tijd om een kruidenmengsel te brouwen. Dit kun je doen op een barbecue of fornuis. Er worden nieuwe recepten ontgrendeld naar mate de vaardigheid van je Sim zich verder ontwikkelt. Maar vergeet niet dat je Sim een plant eerst moet identificeren, voordat de plant gebruikt kan worden!

De Sims 4 In de Natuur Plantkunde

Sims met een hogere plantkundevaardigheid kunnen betere en krachtigere kruidenmengsels creëren. Door kruidenmengsels te brouwen, wordt de plantkundevaardigheid verder ontwikkeld. Als je een Sim gebruikt om een aantal planten te identificeren en dezelfde Sim wat mengsels laat brouwen met de planten die hij of zij verzameld heeft, zul je zien dat je Sim zich al snel tot een ware mengselmeester ontpopt!

 

Krachtige kruidenbrouwsels

Er zijn talloze kruidenmengsels die jouw Sim kan ontdekken en creëren. Voor sommige mengsels heb je zelfs giftige planten en insecten nodig. Laten we eens kijken wat er allemaal mogelijk is met de kruidenmengsels uit dit Game Pack.

De Sims 4 In de Natuur Plantkunde

Insectenafweermiddel: dit mengsel bestaat uit Schadelijke Vlierbessen en basilicum. Hiermee kun je voorkomen dat je gestoken of gebeten wordt door insecten en dat zijn er in Granite Falls heel wat, vooral die vervelende muggen!

Anti-siplotion: is jouw Sim een pessimist in hart en nieren? Als dat het geval is, zit je met dit mengsel wel goed. Brouw een mengsel van vlierbessen en een vuurvliegje, zodat je dat aan kunt brengen op de huid van je Sim. Als de kwaliteit van jouw mengsel hoog genoeg is, kan dit mengsel zelfs verdrietige gemoedstoestanden volledig wegnemen!

Vuurbladextract: dit is waarschijnlijk mijn favoriete kruidenmengsel uit het Game Pack. De ingrediënten van dit felle elixer zijn Giftig Vuurblad, Morieljepaddenstoelen en vermorzelde Rode Mieren. Je kunt het mengsel op honderden voorwerpen in De Sims 4 smeren. Nadat het mengsel op een voorwerp is aangebracht, zal het een onverdraaglijke jeuk veroorzaken bij de volgende Sim die het betreffende voorwerp gebruikt! Neem hiermee buren, vrienden en natuurlijk je vijanden te grazen.

 

Speel op jouw manier

De Sims 4 In de Natuur Plantkunde

De plantkundevaardigheid is een geweldige manier om nieuwe, leuke verhalen te vertellen die eerder niet mogelijk waren in De Sims 4. Hier zijn twee ideeën waar we intern binnen The Sims Studio mee hebben gespeeld.

Survivaltest voor Sims: kijk of jouw Sim kan overleven met wat er in Granite Falls te vinden is! Schakel in de Spelopties de optie Autonomie uit en ga naar het bos. Kan jouw Sim een week lang overleven in het bos, door enkel wilde planten en de brouwsels die je ermee kunt maken te eten? Vis en insecten vormen een bron van eiwitten die jouw Sims nodig hebben. Ik heb gehoord dat er ergens in het bos een kluizenaar woont, die een mooi tuintje heeft vol smakelijke groente die je Sims op kan eten.

Vuurbladhuisfeest: ga naar Granite Falls en zoek daar naar Giftig Vuurblad en Morieljepaddenstoelen. Probeer vooral zoveel mogelijk Rode Mieren te vinden, want die komen alleen in Granite Falls voor. Zo gauw de vakantie voorbij is, kun je weer naar huis gaan en daar het Giftig Vuurblad en de Morieljepaddenstoelen in een plantenbak of bloempot planten om er nog meer te kweken. Brouw met al deze ingrediënten zoveel mogelijk Vuurbladextracten. Smeer het mengsel op zoveel mogelijk spullen in je huis en nodig vervolgens wat Sims uit voor een “gezellig” huisfeest. De gasten zullen je meubels tijdens het feest gebruiken en daardoor verschrikkelijke jeuk krijgen, waardoor ze het jeukdansje gaan doen! Het is niet mogelijk om jouw kriebelhuis naar de Galerie te uploaden, omdat we besloten hebben om alle sporen van Vuurblad te wissen uit uploads, zodat het niet mogelijk is om andere spelers te grazen te nemen.

Hopelijk heb je nu genoeg ideeën opgedaan om zelf met de nieuwe plantkundevaardigheid aan de slag te gaan. We zijn heel benieuwd wat spelers allemaal wel niet gaan bedenken!

Deel dit bericht

6 reacties

  1. Ik ben al even bezig…alleen de sim die het meeste weet is aan het einde van zijn leven aiiiiii…..ben nu de dochter ervan maar zoveel mogelijk aan het opleiden…maar heb ze al wel laten proeven….tot nu toe nog niks gebeurd.De kluizenaar heb ik nog niet gevonden,Er is veel te ontdekken alleen je moet weten hoe,mijn balkjes gaan net iets te snel dan moet ik weer terug om te eten plassen of douchen en dan zijn ze weer moe hahaha….dus ja zo blijf je door het bos rennen….en vind je ergens gewoon niets…een paar keer de wilde plant gevonden,maar ook heel veel aardbei,e een beer die moeilijk doet…;-)

  2. Hij is echt leuk nefje,maar komt denk ik ook alleen de basisspel is nooit zo leuk ik kan dan ook niet wachten op de eerste uitbreiding.

    De sims in de natuur het ziet er zeker mooi uit,en er is nog veel om te ontdekken;-)

    Ik dacht nefje heeft uhm al wel haha…;-)

  3. Haha, erg heh. Hij lijkt mij ook wel leuk, maar heb momenteel een beetje tijd- en geldgebrek. Maar ik ga ‘m zeker nog aanschaffen. Als fan wil je natuurlijk wel alles hebben 😛

  4. hahaha ja dah kan toch nie……….een fan die een deel mist…maar wel lastig als je het dan even niet kopen kunt idd….!

    Nou maar als je hem hebt,dan staat er nog een hoop te doen in dat bos….;-)

  5. Hoi Allemaal,

    weet iemand toevallig waar je in Granite Falls National Park vlierbessen kunt vinden? Zoek mij een ongeluk maar helaas tot nu toe zonder resultaat.

    groetjes Jane.