Let op met de tweedehands verkoop van De Sims 4

17

De Sims 4 is een spel dat je moet registreren op Origin om het te kunnen spelen. Op het moment dat je De Sims 4 registreert wordt deze gekoppeld aan jouw Origin-account. Hierdoor is het zinloos geworden om De Sims 4 aan iemand anders te verkopen. Diegene kan immers niet de productcode gebruiken om het spel te installeren aangezien deze aan jouw Origin-account is gekoppeld. Het is jammer genoeg momenteel niet mogelijk om deze koppeling aan een bepaald account ongedaan te maken.

Sommige gebruikers proberen de Origin-koppeling te omzeilen door een apart account te maken voor elk spel dat ze willen doorverkopen of door hun account te verkopen. Dit is echter niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden van Origin:

U mag uw account of persoonlijke toegang tot EA-diensten, content of rechten niet verkopen, kopen, verhandelen of anderszins overdragen, ook niet via veilingwebsites, tenzij u hiervoor uitdrukkelijk toestemming van EA heeft gekregen.

En in de EULA van De Sims 4 wordt nog eens benadrukt dat De Sims 4 niet overdraagbaar is:

De seriecode die bij deze software wordt geleverd, wordt tijdens de verificatie gecontroleerd. Verificatie is beperkt tot één Origin-account per seriecode. Deze software is daarom niet overdraagbaar.

In de praktijk zal EA misschien over het algemeen niet optreden tegen tweedehands verkoop (althans, wij kennen geen voorbeelden waar EA wel heeft opgetreden tegen de tweedehands verkoop van een account), maar dat ligt waarschijnlijk ook grotendeels aan het feit dat het lastig is te achterhalen en te bewijzen. We raden dan ook niet aan om je Origin-account te verkopen. Daarnaast is het ook onhandig omdat je dan met meerdere accounts zit. De EA helpdesk is soms wel bereid om twee accounts samen te voegen waar je toegang tot hebt nadat je wat vragen hebt beantwoord, maar het is geen garantie dat ze dit ook zullen doen. We raden dan ook iedereen aan om op te letten met de tweedehands koop van De Sims 4. Als De Sims 4 door de vorige gebruiker is geregistreerd zal je het spel niet meer kunnen installeren.

De tweedehands verkoop bij De Sims 3
Bij De Sims 3 werkt het anders. Je hoeft ten eerste niet per se De Sims 3 of een uitbreiding te registreren om het te kunnen spelen. Als je het spel verkoopt kan de koper dus hetzelfde serienummer gebruiken om De Sims 3 te installeren op zijn of haar systeem. Alleen extra’s die samenhangen met de online registratie zoals registratiebeloningen en de mogelijkheid om een digitale versie te installeren zal de koper niet hebben aangezien die gekoppeld zijn aan jouw Origin-account. Dit staat ook duidelijk vermeld in de licentievoorwaarden van De Sims 3:

U mag al uw rechten op de installatie en het gebruik van de software eenmalig permanent overdragen aan een andere (rechts)persoon, mits: (a) de technische beveiligingsmaatregelen van de software ondersteuning bieden voor een dergelijke overdracht; (b) u tevens deze licentie en alle kopieën van de software overdraagt; (c) u de machtigingen van alle machines intrekt en geen kopieën van de software, upgrades, updates of eerdere versies van de software houdt; en (d) de ontvangende partij akkoord gaat met de bepalingen en voorwaarden van deze licentie. Indien u de software in overeenstemming met de voorwaarden van deze licentie wilt overdragen, dient u de machtigingen van al uw machines in te trekken, zodat de begunstigde de software op zijn/haar eigen machines kan verifiëren en machtigen.

Online registratie is niet overdraagbaar. Indien u de software online registreert om toegang te krijgen tot online diensten, is deze registratie uniek voor u. Indien u de software legitiem overdraagt, draagt u de gelicenseerde rechten op het exemplaar van de software zelf over, en niet de rechten op toegang tot diensten die in verband met de software online beschikbaar worden gesteld.

Meer over het intrekken van de verificatie voor De Sims 3 kan je in dit artikel vinden: Verificatie en verificatie intrekken voor De Sims 3.

Deel dit bericht

17 reacties

    • Pinguïntech op

      Dat klopt, zowel De Sims 4 als de uitbreidingen zijn automatisch gekoppeld aan je Origin-account zodra je het hebt geïnstalleerd.

  1. Ik had een keer de sims 2 gekocht op een rommelmarkt. Nu moet ik eenn code invoeren die op de gebruikzaamwijzing staat, maar die doet het niet. Ik kan ook geen contact opnemen met de verkoper. Kan ik het nu dan nooit spelen?