Problemen bij het installeren van De Sims 4

157

EA heeft een aantal artikelen gepost met uitleg hoe je bepaalde problemen die je mogelijk kan krijgen bij het installeren van De Sims 4 kan verhelpen. De artikelen zijn er op dit moment enkel in het Engels.

Verder kan het gebeuren dat Origin De Sims 4 begint te downloaden terwijl je de fysieke versie (dvd/disc) wilt installeren. In dat geval kan je de download stoppen en de installatie starten door in de verkenner dubbel te klikken op het De Sims 4 DVD icoon. Als dat niet werkt, dan kan je eventueel Origin tijdelijk op de offline modus zetten.

If Origin is downloading your game and you would rather install from disc, you can stop the download, and open Explorer in Windows (windows key-E) and double click on the Sims 4 DVD icon. This will start disc installation.

If you are still worried about Origin downloading the game, you can set Origin to Offline mode while you install from the disc.

Bron: help.ea.com

Als je een ander probleem dan bovenstaande problemen hebt bij de installatie van De Sims 4 vanaf de disc, dan raadt EA aan om De Sims 4 te registreren in Origin en de digitale versie te downloaden en installeren.

If you are having issues installing from Disc you are able to input your Registration Code in Origin and download the game without needing the disc.
1. In Origin, select Redeem Product Code
2. Enter in the code found in your box
3. Click on The Sims 4 tile and select Download

Bron: help.ea.com

Deel dit bericht

157 reacties

  1. Ik word hier zwaar boos…. Mijn zoontje heeft van zijn spaargeld dit spel gekocht en ik krijg het niet geïnstalleerd op zijn laptop. De laptop valt steeds over het Originprogramma, daar loopt hij op vast. Uiteindelijk wel geinstalleerd gekregen maar het wil niet opstarten. Waarom moet het allemaal zo omslachtig??? Als je een spel koopt, moet het toch een kwestie zijn van: CD erin, installeren en spelen. Op deze manier vergaat mij de zin om nog vaker een spel te kopen.

    • Hier idem dito, ook mijn dochter heeft al haar verjaardagsgeld eraan uitgegeven.
      Via marktplaats gekocht, maar blijkt dus dat als activatiecode eenmaal gebruikt is dat niet meer mogelijk is om te hergebruiken.
      Wat een zware onzin tegenwoordig…..Zowieso dat je online moet??!
      Marion, is het alsnog gelukt?

    • Ja Sarah, dat is inderdaad vervelend. Ik ben bang dat je verder helemaal niks met de game kan. Ook heeft het geen zin om hem te verkopen, aangezien de volgende hetzelfde probleem gaat hebben. De enige oplossing is om een compleet nieuwe game te kopen, ben ik bang.

    • Pinguïntech op

      @Sarah Het klopt inderdaad dat de productcode van De Sims 4 niet hergebruikt kan worden. Hierover hebben we ook een artikel geschreven: http://www.pinguintech.nl/2014/11/05/let-op-met-de-tweedehands-verkoop-van-de-sims-4/

      Zoals daar ook is te lezen lopen meer mensen tegen dit probleem aan. Persoonlijk zou ik in ieder geval terug gaan naar de verkoper aangezien deze het spel niet had moeten verkopen als ze de productcode al hadden geregistreerd. Daarnaast zouden jullie kunnen proberen om de EA Helpdesk te vragen om De Sims 4 te ontkoppelen van het eerste account. Ik weet niet zeker of EA dit zal doen, maar als niemand het probeert dan zullen we dit ook nooit te weten komen.

  2. Ik heb het spel digitaal gekocht en net de productcode verzilverd. Het spel is gedownload en geïnstalleerd. Echter krijg ik nog steeds niet de optie ‘Spelen’ als ik met de cursor op het spel ga staan. Sterker nog: er staat wéér ‘Installeren’! Terwijl ik het dus net heb geïnstalleerd en Origin ook aangaf dat het spel geïnstalleerd was. O.o

    Wat moet ik doen?

  3. linn-1991@live.nl op

    Hi!!
    Mijn pc is kapot geweest en vandaag wilde ik op de zelfde pc die nu gemaakt is de sims 4 weer downloaden echter lukt dat niet omdat die bij origin aangeeft dat ik de productcode al hem gebruikt en heb me op de zelfde account aangemeld…
    Wat nu?

  4. ik heb de sims 4 ongeveer een jaar gelden gehaald en toen had ik de handleiding nog maar nu ik een nieuwe computer heb lukt het niet meer en ik weet ook mijn spelcode niet in ben er echt 1 uur mee bezig geweest maar het lukt niet kunnen jullie me helpen want ik ben ook me oude account van origin kwijt en steeds als ik een email wil sturen met de id en de wachtwoord krijg ik niks kunnen jullie me meschien helpen met me spelcode want ik vind het wel een zonde voor al me geld

  5. Aan die spelcode heb je niet zoveel, aangezien je game is gekoppeld aan je oude account. Je kan dan de game niet koppelen aan je nieuwe account. Je zou via de EA Helpdesk kunnen vragen of ze je game willen overzetten. Nog veel succes ermee!

  6. hallo, in januari had ik de proefversie van de sims 4 gedownload om te kijken of ik het leuk vond. Uiteindelijk was de gametijd verlopen . dat was ongeveer rond eind januari toen die was afgelopen. 6 maart op mijn verjaardag heb ik dit spel gekregen. toen heb ik het geïnstalleerd en gespeeld en geen problemen gehad. daarna heb ik het een halve maand / maand niet gespeeld . en toen wou ik het spelen (dat was ongeveer eind april) en logde ik in op mijn origin account en stond er ineens gametijd verlopen terwijl ik het daarvoor gewoon kon spelen en er stond ook laatst gespeeld: 28 januari. maar ik heb het spel bij de mediamarkt gekocht dus heb de dvd en de codes allemaal nog. mijn broer heeft geprobeert de code opnieuw te activeren maar dat is niet gelukt. en ik vind het zo jammer want ik heb er wel gewoon geld voor betaald. Wat kan ik hier aan doen? please help me.

    • Dit heb je vast al eens geprobeerd, maar probeer eens om bij “Mijn games” bij weergegeven games alle games te weergeven, of alleen de geïnstalleerde.

    • EstherReng op

      ik heb hetzelfde probleem, heb je misschien een oplossing gevonden? zou je die dan kunnen delen met mij???