De Sims 4: antwoord op jullie vragen

94

Voor ons GamesCom bezoek hebben jullie een aantal vragen gesteld over De Sims 4. Hieronder volgen alle antwoorden op jullie vragen.

Is er meer kleding e.d. dan te zien was in De Sims 4 CAS demo?
Ja, er zit meer materiaal in De Sims 4 dan te zien was in de CAS demo.
 
 
Zijn er veel voorwerpen?
Het antwoord op deze vraag is vrij persoonlijk, maar persoonlijk vinden wij dat er voor een basisspel al best veel voorwerpen aanwezig zijn.
 
 
Zijn er vervoersmiddelen?
Nee. De tram en stoomboot die je ziet zijn decoratie en dus niet door Sims te gebruiken. Er rijden wel auto’s door de buurt, maar Sims kunnen zelf geen auto aanschaffen. Als ze bijvoorbeeld naar hun werk gaan dan wandelen ze de kavel af en zie je ze verdwijnen.
 
 
Zijn er weerseffecten en seizoenen?
Nee.
 
 
Kan Creëer een Stijl nog met een update komen?
Nee, SimGuruGraham heeft aangegeven dat het technisch niet mogelijk is om dit later nog toe te voegen.

 
 
Kunnen peuters en zwembaden (en zwemkleding) nog met een update komen?
Peuters en zwembaden kunnen nog wel na de release worden toegevoegd. Ze wilden echter nog niets zeggen over wanneer dit ging gebeuren en of dit een gratis update zal zijn of niet.
 
 
Is er een De Sims 4 Store?
Hierover wilden ze nog niets zeggen.
 
 
Hoeveel Sims kan je hebben in één gezin?
Acht Sims.
 
 
Hoeveel Sims kunnen aanwezig zijn op één openbare kavel?
Er kunnen in een buurt maximaal 20 Sims tegelijk zijn.
 
 
Zijn er huisdieren, zwembaden en flatgebouwen?
Nee, maar waarschijnlijk wordt het een en ander later nog in uitbreidingen toegevoegd. Hierover wilden ze echter nog niets kwijt.
 
 
Is het mogelijk om zelf een wereld te maken (De Sims 4 Creëer een wereld-tool)?
Hierover wilden ze nog niets zeggen.
 
 
Welke uitbreidingen komen er?
Ze wilden nog niets vertellen over mogelijke uitbreidingen.
 
 
De kaart van de werelden leek niet echt groot. is dit gewoon wat compacter gemaakt of is de wereld echt heel klein?
De kaart lijkt inderdaad soms wat compacter gemaakt. Je moet er ook mee rekening houden dat parken nu voornamelijk in openbare ruimtes zijn waardoor ze niet duidelijk zichtbaar op de kaart zijn. We hebben in onze preview het een beetje duidelijker proberen te maken hoe groot een buurt nu precies is.
 
 
Kan je met wisselende huishoudens spelen?
Ja, je kan op ieder moment overschakelen naar een ander huishouden. Je kan zelfs in één spel (save game) overschakelen van een familie in Willow Creek naar een familie in Oasis Springs. Hoewel andere Sims in de buurt wel automatisch kunnen verouderen, is er echter geen verhaalvoortgang (in de zin dat Sims bijvoorbeeld trouwen en kinderen krijgen) aanwezig. Als je dus bijvoorbeeld wilt dan je huishouden een kind krijgt, dan moet je dus overschakelen naar dat huishouden zodat ze een kind kunnen krijgen.
 
 
Klopt het dat het technisch niet mogelijk is een “colorwheel” aan het spel toe te voegen, in de hele serie niet?
Het is technisch wel mogelijk om het in het basisspel toe te voegen, maar ze hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met dat deze functie vrij veeleisend is voor systemen. Het is technisch niet mogelijk om creëer een stijl na de release nog in het spel toe te voegen.
 
 
Rijden de auto’s die door de buurt heen rijden door Sims heen?
Het zou wel eens gebeuren dat auto’s door Sims heenrijden, maar een producer gaf aan dat de auto’s dit proberen te vermijden. We hebben onze Sim trouwens de weg laten oversteken en op dat moment reed er geen auto door hem heen (maar er reden op dat moment amper auto’s).
 
 
Kan je meer vertellen over het premium lidmaatschap?
Ze wilden hierover nog niets kwijt. Op dit moment is het ook nog niet officieel bevestigd dat er een premium lidmaatschap komt. Het kwam inderdaad kort voorbij in een officiële video, maar dat was nog van een oude versie van het spel. Het kan natuurlijk dat er een premium lidmaatschap komt, maar daarover is dus nog niets bekend.
 
 
Zijn openbare kavels iets dan de openbare ruimtes?
Ja. Openbare kavels kan je bewerken via de koop- en bouwmodus. Je ziet daar ook de bekende rasters en terreinbewerking (hoogteverschillen) is daar niet mogelijk. Openbare ruimtes is zeg maar de ruimte tussen de kavels. Dit werkt anders dan in De Sims 3.

de sims 4 willow creek
Op deze screen zie je een voorbeeld van een openbare ruimte achter twee huizen. Dit is dus geen openbare kavel en het is ook geen onderdeel van de huizen die er staan. In deze openbare ruimtes bevinden zich ook interactieve voorwerpen en je kan er andere Sims ontmoeten. Zo is er bijvoorbeeld in deze openbare ruimte een plek om te tuinieren. Daarnaast kan je er vissen en verzamelbare voorwerpen vinden. In andere openbare ruimtes zijn soms speeltoestellen voor kinderen aanwezig en bijvoorbeeld een barbecue en picknicktafels zodat je Sims er kunnen eten. Openbare ruimtes zijn dus in feite parken die je niet kan bewerken.

Het voordeel hiervan is dat openbare ruimtes diverser kunnen zijn (zoals bijvoorbeeld een andere vorm dan vierkant of rechthoekig en de aanwezigheid van hoogteverschillen), maar het nadeel is dus dat je er zelf niets kan aanpassen.

Een goed voorbeeld van hoe een openbare ruimte eruit kan zien is Magnolia Blossom Park. Op de eerste screen hierboven zie je ongeveer hoe groot deze openbare kavel is. Ongeveer dat gebied kan je bewerken via de koop- en bouwmodus. Er is echter een grote openbare ruimte rondom dit park zoals te zien is op de andere screens. Hier staan ook interactieve voorwerpen (barbecue, picknicktafels etc.) en je ziet ook hoogteverschillen. Sims buiten je huishouden zullen ook uit zichzelf deze openbare ruimtes ingaan en interactieve voorwerpen gebruiken. Je merkt dus bij het park niet echt een scheiding tussen wat een openbare kavel is en wat de openbare ruimte is. Het is als het ware één geheel en maakt onderdeel uit van de buurt. Er zal dan ook geen laadscherm verschijnen als je Sims de openbare ruimte betreden in een buurt. Pas als je naar een andere openbare kavel gaat (in dezelfde buurt of in een andere buurt) zal je een laadscherm zien. Je Sims zullen overigens niet uit zichzelf een andere kavel (die dus nog niet is geladen) betreden dus het kan niet gebeuren dat je opeens een laadscherm krijgt.
 
 
Wordt er na de release nog de mogelijkheid toegevoegd waardoor je openbare ruimtes kan bewerken?
We hebben dit eigenlijk niet gevraagd, dus we weten niet of dit technisch onmogelijk is. Er wordt door onder meer de hoogteverschillen waarschijnlijk geen koop- en bouwmodus beschikbaar voor openbare ruimtes. Maar wellicht dat er in de toekomst een soort wereldbewerking mogelijk zal zijn waarbij je niet alleen decoraties maar ook interactieve voorwerpen kan toevoegen of verwijderen. Hierover hebben ze echter niets verteld, dus het is niet zeker of het ooit zal komen.

Deel dit bericht

94 reacties

  1. hallo , mijn sims is overleden maar in een ander huishouden en nu kan ik de urn niet meer vinden is er een manier om hem toch op te zoeken? hij staat ook niet in dat huis of in de familie inventaris