Eerste blik op mogelijke minimale vereisten voor De Sims 4

9

In de recente De Sims 4 CAS demo FAQ staan de minimale systeemvereisten voor De Sims 4 CAS demo beschreven. Er staat expliciet bij dat dit niet de minimale systeemvereisten zijn voor De Sims 4 en dat deze nog later bekend zullen worden gemaakt, maar ze geven misschien al een eerste indruk wat we kunnen verwachten.

Q: What are the system requirements for The Sims 4 Create A Sim Demo?
A: The following system requirements only apply to The Sims 4 Create A Sim Demo. The system requirements for The Sims 4 base game will be released at a later date.

MINIMUM: OS: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1), Windows 8, or Windows 8.1 (64 bit versions are preferred)
CPU: 1.8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ or equivalent
Dual Core and SSE 2 required
For computers using built-in graphics chipsets the game requires 2.0 GHz Intel Core 2 Duo, 2.0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-62 or equivalent
RAM: At least 2 GB
HARD DRIVE: At least 1.2 GB of free space with at least 0.5 GB additional space for custom content and saved games
VIDEO: 128 MB of Video RAM and support for Pixel Shader 3.0
SUPPORTED VIDEO CARDS: NVIDIA GeForce 6600 or better, ATI Radeon X1300 or better, Intel GMA X4500 or better
DIRECTX: DirectX 9.0c compatible
INPUT: Keyboard and mouse

Deze vereisten zijn niet enorm veel zwaarder dan die van De Sims 3. Wel wordt meer van de processor verwacht, maar de minimale vereisten voor de CAS demo komen aardig dicht in de buurt voor wat wij al jaren minimaal aanbevelen voor De Sims 3. Voor De Sims 3 heb je volgens de minimale vereisten 1 of 1,5 GB RAM nodig voor Windows Vista en het wekt ook weinig verbazing dat dit verhoogd is naar 2 GB RAM. Ook voor De Sims 3 was het aan te raden om met minstens 2 GB RAM en het liefst 4 GB of meer RAM te spelen.

De videokaartvereisten zijn ook amper zwaarder geworden. De videokaart moet nu wel Pixel Shader 3.0 (en DirectX 9.0c) ondersteunen, maar alleen zéér oude videokaarten zullen dit niet ondersteunen zoals de GeForce FX 59xx serie, Radeon 9×00 serie en een aantal Radeon videokaarten (X300, X600, X700, X800, X850). Deze videokaarten zijn allemaal al vele jaren uit de handel. Verder wordt de Intel GMA 3-Series niet meer genoemd, dus we kunnen er waarschijnlijk vanuit gaan dat je hiermee niet De Sims 4 kan draaien. Dit is trouwens een andere (en bovendien veel zwakkere geïntegreerde chipset) dan de Intel HD Graphics 3000 die je tegenwoordig in veel goedkope laptops ziet.

We vermoeden dat De Sims 4 wel zwaarder zal worden dan minimale vereisten voor de demo. Hoeveel zwaarder is voorlopig nog niet te zeggen, maar vermoedelijk zal het ook mogelijk zijn om De Sims 4 te draaien op systemen met zeer matige specificaties.

Deel dit bericht

9 reacties

  1. SimmieMika op

    ik heb zeer weinig verstand over dit soort dingen en daarom vrees ik altijd dat mijn computer onder het minimum zit. De sims 3 van ik wel gewoon spelen, dus ik hoop dat dat ook zo zal zijn met De sims 4

  2. Als dit de minimale systeemvereisten worden dan moet je wel erg goed zoeken naar een systeem dat het niet aan kan (bij voorkeur eentje uit 2004 of ouder). Ze zullen waarschijnlijk wel hoger worden omdat dit nog maar een CAS demo is, maar ik krijg niet het idee dat De Sims 4 erg zwaar gaat worden.

    Bij andere games klaagt iedereen altijd dat de minimale vereisten zo hoog zijn en bij De Sims 4 klagen veel mensen juist dat ze te laag zijn. 😛 Ik snap trouwens ook niet waarom Windows XP nog bij de ondersteunde besturingssystemen staat.

  3. De Intel HD Graphics 3000 is voldoende om de demo te spelen, maar het is nog niet zeker of dat ook zal gelden voor De Sims 4.

    Bij de CAS demo staat er bij de instellingen een laptopmodus. Ik heb de CAS demo trouwens niet, maar ik zag dat op een screen van iemand anders. Ben benieuwd wat die laptopmodus precies doet.

  4. @Nefje: omdat we teruggaan naar een soort van Sims 2 misschien? Ik ben erg kritisch en ga m eerst wel even uitproberen voor ik hem koop. Want na wat ik allemaal gehoord heb de laatste tijd, is de voorpret er bij mij al flink af. 🙁