De Sims vieren hun 14e verjaardag

0

Er is weer een nieuwe De Sims community blog verschenen: De Sims vieren hun 14e verjaardag.

441 miljoen seconden. 5.113 dagen. 14 jaar.

Het is niet te geloven! De Sims zijn nu 14 jaar. Echt waar. De Sims werd op 4 februari 2000 gelanceerd in Noord-Amerika en om dat heuglijke feit te vieren, roepen we vandaag uit tot internationale “Draag een Diamantje”-dag. We geven alle spelers van De Sims 3 een Accessoirespakket* cadeau als dank voor al hun enthousiasme. Lees verder voor meer informatie!

Laten we even snel terugblikken op de afgelopen 14 jaar voor De Sims. Wist je dat wij het antwoord waren op quizvragen in televisieshows en zelfs voorkwamen in de kruiswoordpuzzel van de New York Times? In 2005 kregen we onze eigen postzegel van de Franse postservice. En weet je nog dat we onze fans in het Glazen Huis in België op geweldige wijze een echte familie lieten aansturen? De Sims blijft deel uitmaken van het dagelijkse leven en dat succes hebben we grotendeels te danken aan de talloze fantastische fansites, de fenomenale YouTubers en Let’s Players die ons elke dag weer weten te verbazen.

Weet je wat ons inspireerde om De Sims te creëren? Het korte antwoord op die vraag ben jij. Bij Maxis laten we ons graag inspireren door de grappige en onverwachte momenten uit het leven van alledag. We doen er alles aan om de kleine virtuele mensen karaktereigenschappen te geven van de mensen om ons heen waar we constant mee te maken hebben. Ze zijn net zoals jij en ik.

HET JAAR VAN DE SIMS
En daarmee ben ik bij mijn volgende punt aangekomen: vandaag staat in het teken van Jou. Je hebt 14 jaar lang onze games gespeeld en wij hebben ons 14 jaar lang laten inspireren door jouw creativiteit. Iedere dag opnieuw worden er honderden creaties geüpload naar De Sims 3 Uitwisseling, verhalen gedeeld op onze fora en spelerservaringen geplaatst op onze sociale mediakanalen. We putten iedere dag opnieuw inspiratie uit jouw enthousiasme.

STATISTIEKEN VAN DE SIMS
Het is leuk om de cijfers te bekijken. De afgelopen 14 jaar zijn er belangrijke mijlpalen bereikt binnen de wereld van De Sims:

  • Als je alle verpakkingen van De Sims die bij spelers over de hele wereld in huis liggen plat tegen elkaar aan zou leggen, zou je de planeet Mercurius meer dan tweemaal kunnen omwikkelen. Dat is een lint van De Sims-games dat meer dan 33.250 kilometer lang is!
  • Spelers hebben meer dan 20,3 miljoen buurten gebouwd, die stuk voor stuk ongeveer 120 Sims als inwoners hebben. Als we een continent zouden maken vol Sims, zou dat meer inwoners hebben dan Duitsland, Frankrijk, Australië en het Verenigd-Koninkrijk bij elkaar!
  • Er zijn meer dan 1,7 miljoen Sims die door spelers zijn gecreëerd geüpload naar De Sims 3 Uitwisseling. Dat is meer dan de bevolking van de staten Vermont, Wyoming en Noord-Dakota bij elkaar!
  • Onze spelers hebben meer dan 892.00 huizen gebouwd en geüpload naar De Sims 3 Uitwisseling. Dat zijn bijna zoveel huishoudens als het land Singapore telt!
  • Spelers hebben meer dan 3,2 miljoen grappen uitgehaald met hun Sims. Dat zijn heel wat scheetkussens bij elkaar!
  • Meer dan 300 bekende popmuzikanten hebben hun hits in het Simlish opgenomen. Bij elkaar zijn dat heel wat uren aan opnamen van muzikanten die Grammy’s in de wacht hebben gesleept, zoals The Black Eyed Peas, fun. en Christina Aguilera.

Dit zijn nog maar een paar leuke weetjes over de afgelopen jaren. Fans die van dit soort feitjes houden, moeten hun oren en ogen zeker openhouden. Volgende week gaat “Deze week in de geschiedenis van De Sims” in première; een overzicht van interessante, leuke, gênante en soms zelfs bizarre weetjes over De Sims. Deze grappige feitjes zullen we bekend maken via Twitter. Zorg er dus voor dat je ons volgt via @TheSims3, want je mag al dat leuks zeker niet missen.

VERJAARDAGSCADEAU
Je hebt al heel wat cijfers voorbij zien komen, maar het allerbelangrijkste getal dat we nog niet genoemd hebben, is nummer 1. Dat is wat jij voor ons bent. Onze families, onze vrienden. We willen jullie stuk voor stuk bedanken met een digitale download van De Sims 3 Buurtleven; een Accessoirespakket vol nieuwe locaties en voorwerpen waarmee je de woningen en werelden van je Sims in een nieuw jasje kunt steken. Om jouw versie van De Sims 3 Buurtleven te verzilveren, moet je een bezoekje brengen aan www.thesims.com/anniversary.

DRAAG EEN DIAMANTJE-DAG
Om te vieren dat De Sims als gamereeks 14 jaar bestaat, hebben we besloten om 4 februari officieel uit te roepen tot “Draag een Diamantje”-dag! Het Diamantje is altijd aanwezig geweest in De Sims. Het staat symbool voor de band tussen jou en je Sim. Om jou als speler te eren, moedigen we iedereen ter wereld aan om vol trots een Diamantje te dragen. Heb je geen Diamantje? Hier kun je jouw eigen exemplaar maken. Iedereen in onze studio zal er eentje dragen omdat het feest is. We zullen de hele dag door foto’s delen via Facebook en Twitter. Doe met ons mee, maak een selfie** en gebruik de hashtag #WearAPlumbob! We zullen onze favorieten retweeten.

sims draag een diamantje

HET BESTE MOET NOG KOMEN
Het is misschien een cliché, maar ik heb het gevoel dat we in de loop der jaren alleen maar beter zijn geworden. Ik speel De Sims 4 elke dag en onze virtuele kleine mensjes ontwikkelen nog steeds nieuwe trucjes. Ik sta versteld van De Sims 4 op een manier die ik nog nooit eerder heb ervaren. De verbeteringen die we aan ‘Creëer een Sim’ maken, zijn werkelijk fantastisch. Het is nog eenvoudiger om Sims te maken en je kunt ze zoals nooit tevoren verpersoonlijken. Het is geweldig om te zien wat voor emoties mijn Sims doormaken in de game, door alle verschillende belevenissen die elkaar opvolgen. De verhalen zijn bijzonder vermakelijk en ik sta ervan te kijken hoe natuurlijk mijn Sims bewegen en zich gedragen. Ze zijn geloofwaardiger dan voorheen; iets wat we nog niet eerder op zo’n manier hebben weten te bereiken. Het is gewoon geweldig. We hebben nog veel meer verrassingen in petto, dus geloof me maar als ik zeg dat de herfst van 2014 aanbreekt voor je er erg in hebt. Houd onze website goed in de gaten, zodat je niets mist. Omdat ik er vanaf het begin bij betrokken ben geweest, is het echt een droom die op het punt staat uit te komen.

Dus nu we het begin van ons 15e levensjaar inluiden, wil ik je welkom heten in “Het jaar van De Sims.” Er zit een hele hoop spannends voor je in de pijplijn, zodat we samen kunnen vieren wat De Sims zo leuk maakt en wat jou zo leuk maakt.
Namens iedereen van The Sims Studio, wil ik je bedanken voor 14 fantastische jaren vol mooie herinneringen, pret en inspiratie. We staan te trappelen om te onthullen wat dit nieuwe jaar betekent voor De Sims.

*Voorwaarden en beperkingen kunnen van toepassing zijn. Kijk hier voor meer informatie.
**Respecteer de rechten van anderen. Deel enkel materiaal dat (1) niet lasterlijk, aanstootgevend of ongepast is, (2) niet vertrouwelijk is, (3) geen beelden bevat van minderjarigen die jonger zijn dan 13 jaar, en (4) geen rechten van externe partijen schaadt. Door je materiaal te delen, geef je EA het recht om al het materiaal te kopiëren, gebruiken en delen, waaronder jouw gelijkenis, met wat voor doel dan ook, zonder verdere compensatie. Al het materiaal dat je deelt, kan openbaar worden gemaakt. Indien je minderjarig bent, bevestig je door je materiaal te delen dat je hiervoor toestemming hebt van je ouder of voogd, waaronder jouw gelijkenis. De Dienstvoorwaarden van EA (ea.com/terms-of-service) zijn van toepassing.

Deel dit bericht