De Sims 3 Vooruit in de tijd live broadcast verslag

0

Vandaag was de De Sims 3 Vooruit in de tijd live broadcast. Hiervan hebben we een verslag gemaakt die je hieronder kunt lezen.

Bij De Sims 3 Vooruit in de tijd zit een nieuwe wereld: Arcadia Landing. Arcadia Landing is gelegen op een andere plek en honderden jaren in de toekomst. Via het Tijdportaal kunnen je Sims naar Arcadia Landing reizen en eventueel ook weer terug naar hun eigen wereld. Zodra je een nieuwe game start of een bestaande save opent zal een tijdreiziger met zijn Tijdportaal bij het huis van je Sims terecht komen. Als je de tijdreiziger vervolgens helpt en beter leert kennen dan mag je zijn Tijdportaal gebruiken en kunnen je Sims naar Arcadia Landing en weer terug reizen. Als ze hier voor het eerst aankomen in Arcadia Landing dan kunnen ze ervoor kiezen om te verblijven in het huis van de tijdreiziger. Op de screens hierboven kan je zien waar jouw Sims uit het Tijdportaal stappen in Arcadia Landing en kan je tegelijk het (enorm grote) huis van de tijdreiziger bekijken.

Je Sims kunnen echter ook een eigen huis kopen in Arcadia Landing om in te wonen. Op de bovenstaande screens zie je bijvoorbeeld een aantal huizen aan het water die je Sims kunnen kopen.

Hierboven zie je nog een aantal andere screens van de nieuwe wereld Arcadia Landing. Hier en daar kan je holografische reclameborden met teksten in het Simlish zien.

Er zijn verschillende nieuwe vervoersmiddelen in De Sims 3 Vooruit in de tijd zoals zweeftaxi’s en zweefauto’s. Op de afbeelding met de zweeftaxi kan je ook op de achtergrond in de heuvel nog een aantal kleine huisjes zien.

Hierna lieten ze het winkelcentrum zien. In het winkelcentrum staat onder meer een aantal nieuwe interactieve vitrinekasten waar je Sims spullen uit de toekomst kunnen kopen zodat ze die in Arcadia Landing of in hun eigen wereld kunnen gebruiken. In een vitrinekast zal je telkens één showmodel zien staan, maar je kan eventueel een ander voorwerp selecteren en kopen. Zo liet de vitrinekast eerst een jetpack zien, maar nadat onze Sim even door de catalogus had gebladerd kon ze ook een zweefbord kopen. In het winkelcentrum zien we verder onder meer sport- en keukenapparatuur te koop staan.

Nadat de Sim een zweefbord heeft gekocht, besluit ze om ‘m even buiten te testen. Op het moment dat ze op haar zweefbord stapt zien we dat er naast het verzamelverslag een nieuw icoontje staat met de naam “Almanac of Time”. Volgens The Sims 3 is dit je Sims hun gids over de toekomst: “The Time Almanac is your Sims’ guide to the future.” Verder lieten ze weten dat de nieuwe vaardigheid geavanceerde technologie gekoppeld is aan deze nieuwe activiteiten. Als ze deze vaardigheid verbeteren, dan zullen ze beter worden in futuristische activiteiten zoals het gebruiken van zweefborden. Als je Sims in Aracadia Landing zijn, dan zijn ze natuurlijk omringd door allerlei futuristische voorwerpen zodat ze de vaardigheid geavanceerde technologie sneller zullen verbeteren.

In het winkelcentrum is ook een kledingwinkel aanwezig. We zien hier paspoppen voor mannen, vrouwen en kinderen. Dit zijn geen gewone paspoppen; ze werken namelijk ongeveer hetzelfde als de vitrinekasten die we net zagen. Alle nieuwe kleding in De Sims 3 Vooruit in de tijd kunnen je Sims nu direct vanaf de paspop kopen als ze willen. Je kan ook een aangepaste outfit maken. Als je deze optie selecteert dan word je naar de kledingkast van Creëer-een-Sim genomen zodat je zelf een outfit kan samenstellen en aanschaffen.

Een andere nieuwe vaardigheid is het bouwen van PlumBots. Er is een Plumbotwinkel in Arcadia Landing die wordt gerund door PlumBots waar je onder meer eigenschapchips voor je PlumBots kan kopen. Je kan hier zelfs complete kant-en-klare PlumBots kopen bij de PlumBot vitrinekasten. In deze winkel staat echter ook een machine waarmee je onder meerzelf PlumBots kan maken en daarmee de PlumBot bouwen vaardigheid kan verbeteren. Bij deze machine zien we ook de optie “PlumBot WooHoo” staan… we zijn benieuwd wat die optie precies doet.

Als je de optie selecteert om een PlumBot te bouwen, dan wordt de nieuwe modus Bot creëren geopend. Hierin kan je jouw PlumBot helemaal aanpassen. Je kan hun onderdelen aanpassen, maar ook een geslacht kiezen of de hoogte van hun stem aanpassen. Nadat je klaar bent met het bouwen van de PlumBot wordt de PlumBot aan je huishouden toegevoegd.

PlumBots hebben echt niet dezelfde behoeften als Sims. Ze hebben alleen “Battery power” (elektrische energie) en “Maintenance” (onderhoud) nodig, maar gelukkig kunnen ze zichzelf opladen en onderhouden. Op de eerste screen zie je dat de behoeften sociaal en plezier grijs zijn. PlumBots hoeven dan ook niet deze behoeften te vervullen. Je kan echter door middel van eigenschapchips je PlumBot deze behoeften geven (of weer ontnemen). Naarmate je Sim zijn of haar PlumBot bouwen vaardigheid verbetert zullen ze onder meer nieuwe eigenschapschips ontdekken die je kunt gebruiken om je Plumbots mee te programmeren. Je kan PlumBots met maar liefst zeven verschillende eigenschapchips uitrusten en er zijn meer dan 20 verschillende eigenschapchips om te ontdekken. Op de screens kan je er een aantal zien. Let op: de producers hebben hier een cheat gebruikt zodat ze geen onderdelen nodig hebben. Maar normaal gesproken moet je dus de benodigde onderdelen verzamelen of kopen om bepaalde eigenschapchips te kunnen bouwen.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van een aantal eigenschapchips die er zijn. In de eerste kolom zie je hoeveel vaardigheidspunten je Sim nodig heeft voor PlumBots bouwen om deze eigenschapchip te kunnen maken. Zodra we hierover meer informatie krijgen zullen we uiteraard de tabel aanvullen.

NiveauEigenschapchipEffect
3HandiBotMet deze eigenschapchip kunnen PlumBots kapotte voorwerpen repareren.
3Fear of Humans
3Competent CleanerMet deze eigenschapchip kunnen PlumBots het huis schoonmaken.
3Steel Chef
4Sense of HumorPlumBots met deze eigenschapchip hebben nu ook de behoefte sociaal en ze krijgen bovendien een aantal nieuwe interacties met andere Sims.
4RoboNannyPlumBots met deze eigenschapchip kunnen baby's, peuters en kinderen verzorgen.
4Mood AdjusterPlumBots met deze eigenschapchip hebben nu ook de behoefte sociaal en ze krijgen bovendien een aantal nieuwe interacties met andere Sims. Zo kunnen ze andere Sims een lichaams- of schoudermassage geven of bestralen met hun Vreugdestraal.
4A.I. Angler
4RoBotany GardnerPlumBots met deze eigenschapchip zullen automatisch in de tuin gaan werken en planten bemesten zonder dat ze daarvoor ingrediënten voor kunstmest nodig hebben.
5Sinister CircuitsPlumBots met deze eigenschapchip hebben nu ook de behoefte sociaal en ze krijgen bovendien een aantal nieuwe interacties met andere Sims.
5Silicon Smilies
6Simulated Emotions PlumBots met deze eigenschapchip hebben nu ook de behoefte sociaal. Daarnaast kunnen ze zichzelf in verdrietige of boze modus zetten waardoor ze nieuwe interacties krijgen met andere Sims.
6Musical Machine
6Limitless LearningMet deze eigenschapchip kunnen PlumBots alle vaardigheden opdoen en verbeteren.
7Capacity to LovePlumBots met deze eigenschapchip kunnen romantische interacties uitvoeren waaronder "O jaa!".
7Solar PoweredMet deze eigenschapchip wordt de behoefte “Accu” automatisch vervuld als PlumBots in de zon lopen.
8Holo ProjectorPlumBots met deze eigenschapchip kunnen Sims uit de toekomst (of uit het heden als jouw Sim in de toekomst is) projecteren zodat jouw Sims contact met ze kunnen houden.
8EfficientPlumbots met deze eigenschapchip zullen hun werk optimaal uitvoeren.
Office DronePlumBots met deze eigenschapchip kunnen een baan nemen.
Algorithmic Artist
Friendly Functions
SentienceMet deze eigenschapchip worden je PlumBots menselijker. PlumBots met deze eigenschapchip hebben nu ook de behoefte plezier en ze krijgen bovendien een aantal nieuwe interacties met andere Sims. Daarnaast kunnen Plumbots met deze eigenschapchip een levenswens kiezen en kansen krijgen.
Op ieder moment kan je de eigenschapchips van een Plumbot veranderen. In het begin kan je je Plumbot slechts drie eigenschapchips geven. Als je Sim meer vaardigheidspunten voor PlumBots bouwen verdient, dan kan je de PlumBot meer eigenschapchips geven:
Standaard uit Bot Creëren: 3 eigenschapchips
Niveau 4 voor de vaardigheid PlumBot bouwen: 4 eigenschapchips
Niveau 7 voor de vaardigheid PlumBot bouwen: 5 eigenschapchips
Niveau 9 voor de vaardigheid PlumBot bouwen: 6 eigenschapchips
Niveau 10 voor de vaardigheid PlumBot bouwen: 7 eigenschapchips

Je kan eigenschapchips ook weer verwijderen. Als je je PlumBot blijft verbeteren met “Tune ups” (waarvoor je Sims weer hun vaardigheid PlumBots bouwen moeten verbeteren), dan zal hun kwaliteit beter worden. Ze kunnen maximaal 10 punten voor kwaliteit verdienen. Als hun kwaliteit wordt verhoogd dan zullen hun behoeften “Battery power” (elektrische energie) en “Maintenance” (onderhoud) minder snel teruglopen.

Als je jouw Plumbot de eigenschapchip “Simulated Emotions” geeft, dan krijgt je PlumBot ook de behoefte sociaal (totdat je de eigenschapchip weer verwijderd). Daarnaast zullen ze een aantal nieuwe opties en interacties krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zichzelf in een verdrietige of boze modus zetten waardoor ze weer nieuwe interacties zullen krijgen afhankelijk van de modus waarin ze zitten. Zo kon deze PlumBot bijvoorbeeld in verdrietige modus uithuilen bij een andere Sim.

Ook met de eigenschapchip “Many Moods” krijgen PlumBots een aantal nieuwe interacties. Zo kunnen ze bijvoorbeeld andere Sims een schoudermassage geven of een ‘massage’ over hun gehele lijf geven. Ook kunnen ze andere Sims bestralen met een geluksstraal waardoor de andere Sim voor vier uren in Simstijd een positieve gemoedstoestand van +40 krijgt.

PlumBots hoeven niet te slapen of te eten, maar ze moeten wel hun behoeften “Battery power” (elektrische energie) en “Maintenance” (onderhoud) vervullen. Ze kunnen zich bij een speciaal oplaadstation voor PlumBots even snel opladen of volledig opladen. PlumBots zullen verder niet verouderen, maar je moet ze wel goed blijven onderhouden aangezien er anders ongelukken kunnen gebeuren. Je kan eventueel ook je PlumBot weer verkopen als je ‘m niet meer in jouw huishouden wilt hebben. Op deze manier kan je ook een aardig centje verdienen door PlumBots op te knappen en voor een hoger bedrag weer te verkopen.

Deel dit bericht