Laptop advies april 2013

Een laptop uitkiezen (voor De Sims 3) is meer dan alleen kijken naar de specificaties. Design en grootte kunnen bijvoorbeeld ook een rol spelen. Aangezien iedereen een andere voorkeur heeft voor het ideale design en het ideale laptopformaat, zullen we ons in dit laptop advies richten op de specificaties (videokaart, processor en RAM). Daarbij gaan wij uit van een nieuw systeem. Dit laptop advies probeert met andere woorden antwoord te geven op de vraag: “Als ik nu een laptop zou kopen waarmee ik De Sims 3 en uitbreidingen kan spelen, waar moet ik dan op letten?“.

Naast de specificaties zijn er natuurlijk ook nog andere aspecten die van belang kunnen zijn bij jouw aankoop. Zo kan de garantie per merk verschillen en kan de kwaliteit per model anders zijn. Een ander belangrijk aspect is de koeling van een laptop. Aangezien laptops steeds kleiner worden, worden alle onderdelen op een steeds kleiner oppervlakte geplaatst en is er ook minder ruimte beschikbaar voor de koeling. Als je wilt gaan gamen kan de temperatuur van een laptop daarom ook snel oplopen. Ook kan bijvoorbeeld de beeldschermkwaliteit erg per laptopmodel verschillen. Om deze redenen geven we in dit laptop advies richtlijnen mee. Als je een bepaalde laptop op het oog hebt, dan kan je vervolgens nog reviews opzoeken zodat je zeker weet dat het goed zit met onder meer de beeldschermkwaliteit, kwaliteit van de laptop en de koeling.

Mocht je nog vragen hebben of wil je zelf je ervaring met een bepaalde laptop kwijt? Breng dan ons forum een bezoekje! In het technische forum kan je je vragen kwijt en in het “Laptop ervaringen met De Sims 3“-onderwerp kan je je ervaringen met een bepaalde laptop delen.

Videokaart

Aangezien het erg lastig en vaak zelfs onmogelijk is om de videokaart te vervangen in laptops, is het verstandig om een laptop te nemen met een videokaart die ruim aan de minimale vereisten voldoet. Hieronder volgt een overzicht van videokaarten die wij minimaal aanbevelen (hiermee kan je De Sims 3 en een aantal uitbreidingen op medium instellingen spelen), welke videokaart wij goed/geschikt vinden (hiermee draait De Sims 3 met uitbreidingen op hoge instellingen) en als laatste welk niveau wij als ideaal aanmerken (ook hiermee draait De Sims 3 met uitbreidingen op hoge instellingen, maar je zult minder snel hebben dat je instellingen lager moet zetten om alles nog vloeiend te kunnen draaien).

Minimaal: GeForce 610M. Alternatieven: Radeon HD 7470M, (Intel HD Graphics 4000).
Goed: GeForce GT 730M. Alternatieven: GeForce GT 645M, GeForce GT 640M, AMD Radeon HD 8750M, AMD Radeon HD 8730M, GeForce GT 635M, Radeon HD 7730M, GeForce GT 630M, Radeon HD 7670M, Radeon HD 7650M, (GeForce GT 540M).
Ideaal: GeForce GT 650M (of beter).

Op ons forum kan je op deze pagina en op deze pagina ervaringen vinden met een laptop met een Geforce 610M.
Op deze pagina kan je een review lezen van iemand die een laptop heeft met een GeForce GT 650M waarmee voornamelijk De Sims 3 + uitbreidingen wordt gespeeld.


Processor

Een ander belangrijk aspect is de processor. Net zoals de videokaart is dit onderdeel eigenlijk niet te vervangen bij laptops. De meeste moderne processors kunnen De Sims 3 met uitbreidingen gelukkig makkelijk aan. Hieronder volgt een kort overzicht van een aantal processors die een goede keuze zijn voor De Sims 3 en uitbreidingen (van goed naar minder goed). Er zitten natuurlijk prestatieverschillen onderling. Met name de bovenste 5 processors zijn een stuk sneller dan de laatst genoemde vijf processors.

Intel Core i7-3720QM
Intel Core i7-3630QM
Intel Core i7-3610QM
Intel Core i5-3230M
Intel Core i5-3210M

Intel Core i3-3120M
Intel Core i3-3110M
Intel Core i5-3337U
Intel Core i5-3317U
Intel Core i3-2350M


RAM (werkheugen)

Het RAM kan je meestal ook in laptops redelijk makkelijk uitbreiden als er nog een vrij slot aanwezig is. Toch is het verstandig om een laptop uit te zoeken die over minstens 4 GB RAM beschikt. Als je in grote werelden en vaak op grote kavels (met eventueel veel downloads), dan is 6 GB RAM geen overbodige luxe. Het is zeker niet noodzakelijk, maar in de praktijk blijkt dat bijvoorbeeld foutcode 12 vaker voorkomt bij systemen met 4 GB RAM of minder (en een 32-bit besturingssysteem). De meeste laptops hebben tegenwoordig 6 of 8 GB RAM, dus dat zal meestal ook geen probleem vormen.