Oplossing voor het probleem: Origin loopt momenteel niet

6

De Sims 4 start soms niet op met de foutmelding dat Origin momenteel niet loopt. Op deze pagina kan je tips vinden hoe je dit probleem kan oplossen. De meeste problemen kunnen met de eerste twee tips worden opgelost. Als dat niet werkt dan is de kans groot dat je De Sims 4 en/of Origin opnieuw moeten installeren om het probleem op te lossen.

Foutmelding

Origin loopt momenteel niet. Zorg dat Origin loopt voordat je De Sims 4 probeert te spelen [d3382ced:984c6a38:00000000:00000000].

Oplossingen

1. Update Origin

Origin werkt normaal gesproken zichzelf automatisch bij als je Origin opstart. Je kan eventueel voor de zekerheid bij de toepassingsinstellingen de optie “Origin automatisch actueel houden” aanvinken. Als je de foutmelding krijgt dat Origin niet loopt, vink dan deze optie aan en sluit dan Origin af en start het opnieuw op zodat je zeker bent dat de laatste updates worden geïnstalleerd.

Origin automatisch actueel houden


2. Update De Sims 4

Let op bij mods: als je mods hebt dan moet je deze altijd tijdelijk verplaatsen uit De Sims 4 map voordat je De Sims 4 bijwerkt. Als je mods hebt dan is het aan te raden om je games niet automatisch actueel te houden in Origin zodat je geen onverwachte update krijgt en genoeg tijd hebt om je mods tijdelijk te verplaatsen.

Druk met je rechtermuisknop op De Sims 4 in Origin om te controleren op updates. Als er een update is, dan zal deze nu automatisch geïnstalleerd worden. Herstart eventueel Origin hierna en probeer dan De Sims 4 opnieuw te starten.

De Sims 4 controleren op updates


3. Verwijder de Origin cachebestanden

Voordat je de Origin cachebestanden verwijdert moet je eerst Origin helemaal afsluiten. Ga vervolgens naar de volgende locatie: C:\ProgramData\Origin. De map “ProgramData” staat standaard verborgen in Windows en kan je zichtbaar maken bij de Map- en zoekopties (uitgebreide uitleg over verborgen mappen). Vervolgens kan je alle submappen in C:\ProgramData\Origin verwijderen behalve LocalContent (Bron: help.ea.com – Clearing your Origin temporary files).


4. Laat De Sims 4 repareren in Origin

In Origin is er een optie om het spel te laten repareren. Druk met de rechtermuisknop op De Sims 4 (wanneer De Sims 4 niet is gestart) en dan de optie Game repareren verschijnen. We hebben het zelf overigens nog niet geprobeerd omdat het nog niet nodig is geweest, maar misschien helpt het bij andere spelers om problemen op te lossen.

De Sims 4 game repareren


5. Herinstalleer Origin

Als de eerste vier stappen niets hebben geholpen, dan moet je Origin deïnstalleren. Maak voordat je dit doet voor de zekerheid een back-up van De Sims 4 map met je spelbestanden als je dit wilt bewaren. Download vervolgens Origin vanaf de officiële site en installeren het opnieuw: Download Origin.

De Sims 4 zal hierna weer moeten werken. Als je nog steeds problemen hebt, dan kan je het beste Origin handmatig verwijderen en dan de nieuwste versie opnieuw installeren.

Deel dit bericht

6 reacties

  1. Ik heb het probleem opgelost zonder mijn gegevens te verliezen .. na een download update van de sims oefenversie sims 4 vandaag 14-11-15 gilde mijn vrouwtje dat hij het niet meer deed en de melding gaf origin loopt niet . Na heel het internet afgrstruind te hebben zonder resultaat om sims4 werkend te krijgen zonder opgeslagen spel te verliezen moest dan immer op nieuw beginnen ..niks op internet werkte en dacht nu is het alles of niet probeer zelf wel wat .de sims 4 is opgeslagen in programfiles Onder de naam Sims4 via configuratie scherm heb ik origin en sims 4 verwijderd ..en vervolgens de restmap van sims4 bij in programfiles verwijderd .in mijn documenten slaat hij ook documenten op onder de naam EA electronics ,sims4 daar heb ik de map games en saves gekopieert naar desktop en vervolgende de map sims 4 verwijderd verwijdert .Vervolgens de game sims 4 geinstaleerd en de map saves en games terug plaatsen in de map bij mijn documenten ,EAelectronics,sims4 . Daarna game opstarten en huppa verder gaan waar mijn vriendin gebleven was . Graag reactie

  2. ik heb dit allemaal al meerdere malen geprobeerd en het werkt nog steeds niet, origin is offline en gaat niet online. als ik sims 4 opstart dan krijg ik dus die foutmelding dat origin niet loopt. ik heb dit en nog veel meer al heel vaak geprobeerd. het is nu al 5 maanden geleden sinds ik sims kon spelen

  3. Ik heb al het bovenstaande geprobeerd, maar niks helpt ik kan echt origin niet downloaden op mijn laptop op de een of andere manier instaleert hij origin niet en ik kan werkelijk al maaaaaaaanden mijn sims niet spelen wie oh wie kan mij helpen???

  4. ik heb het zelfde probleem krijg steeds de melding dan origin niet loopt, meerdere keerde verwijderd en weer op nieuw geïnstalleerd alleen zonder resultaat. Ik had hier totaal geen last van tot van de week heel vervelend ik ben ook niet zo heel goed met computers dus HELP?!

  5. Ik heb eindelijk de oplossing denk gevonden. aal Origin met revo uninstaller van je pc, dan opnieuw starten en Otigin weer installeren..nu zoekt hij je sims en je kunt weer spelen. Heeft bij mij na 4x proberen gewerkt..