Officiële De Sims 4 blog: Emoties In Een Oogopslag

0

Inmiddels is er een officiële Nederlandse vertaling van De Sims 4 blog over emoties die eerder in het Engels was verschenen. In het De Sims 4 hints en tips topic kan je overigens vergelijkbare tips en meer lezen en delen.

Emoties In Een Oogopslag: Een Voorproefje

Hallo allemaal! Ik wil jullie kennis laten maken met emoties en laten zien hoe de omgeving van je Sims van invloed is op hun gevoelens, zodat je meer grip op hun emoties kunt krijgen. We vinden het heel leuk dat we dankzij de emoties Leven en Bouwen op allerlei nieuwe manieren kunnen gebruiken.

Een van de beste (en meest voorkomende) manieren om je Sim een bepaalde emotie te geven is door middel van de douche! Je kunt de douche gebruiken om jouw Sim flirterig, energiek of geïnspireerd te maken.

Leuke tip: omdat concentratie bij veel carrières ten goede komt is het verstandig om een computer aan te schaffen en je Sims Simpedia te laten doorzoeken.

sims 4 emoties

sims 4 emoties

Mijn Sim is nu bijvoorbeeld flirterig vanwege de douche die ze net genomen heeft. Ik heb een ezel voor haar gekocht, zodat ze een flirterig schilderij kan maken. Je zult zien dat deze optie met een roze markering in het keuzemenu verschijnt.

sims 4 emoties

Nadat ze uitgeschilderd is, kan ik het schilderij een naam geven, inlijsten (natuurlijk!) en aan de muur hangen. Als ik er met de muis overheen beweeg, zie ik dat het voorwerp een ‘Flirterige sfeer: 2’ oplevert. Mocht je benieuwd zijn naar hoe de emoties van je Sims beïnvloed worden, dan kun je met je muis over verschillende voorwerpen heen bewegen om het resultaat te kunnen bekijken.

sims 4 emoties

De meeste voorwerpen leveren standaard GEEN emotionele effecten op. Je kunt dit Inschakelen of Uitschakelen door op het voorwerp te klikken. Zie je de optie ‘Emotionele aura uitschakelen’? Door die optie te selecteren, kan ik het emotionele effect uitschakelen.

sims 4 emoties

Niet alle voorwerpen leveren direct een positief effect op. Soms heb je meerdere exemplaren nodig om de werking te activeren. En als er meerdere voorwerpen met emotionele effecten in dezelfde ruimte aanwezig zijn, zoals 2 geconcentreerde schilderijen en 1 flirterig schilderij, dan zal het dominante voorwerp de boventoon voeren. In dit geval is dat de emotie ‘Geconcentreerd.’ Vervolgens wordt de sfeer bij elkaar opgeteld. Een sfeer van 4 is dus krachtiger dan een sfeer van twee x 1. Dat is een logische berekening, of niet soms?

Nadat ik de emotionele aura geactiveerd heb en er genoeg voorwerpen in de buurt zijn, kan ik het voorwerp bekijken of er gewoon bij in de buurt zijn om de emotionele voordelen te ervaren.

sims 4 emoties

Hier kun je zien dat mijn Sim de gemoedstoestanden Romantisch decor +1 Flirterig ervaart. Op dit moment is dat niet krachtig genoeg om haar emotie, Geïnspireerd, te veranderen. Maar als er nog iets bijkomt, zal ze misschien in de liefdesstemming komen.

sims 4

Je kunt allerlei verschillende emotionele schilderijen maken. Maak wanneer je Sim geconcentreerd is een wiskundig diagram en hang het op in je kantoor om je programmeer- of gamesessies te verbeteren. Hang wat flirterige schilderijen in de slaapkamer. Fietfieuw!

Als je het verhaal van een opstandige tiener vertelt, kun je zijn of haar slaapkamer volhangen met verdrietige schilderijen. Ben je bezig met een gemene schurk? Hang zijn huis vol met schilderijen vol woede.

Je zult de emotionele effecten van allerlei voorwerpen die je maakt voorbij zien komen. Van het voedsel dat je bereidt, de schilderijen die je schildert, de boeken die je schrijft of de beeldhouwwerken die je uithakt. Als je Sim in een emotionele stemming is, kun je op de gereedschappen van je Sim klikken om te zien wat hij of zij zoal kan maken!

Veel plezier met De Sims!
Grant

Deel dit bericht