Officiële De Sims 4 blog: Grillen En Doelen

1

Er is een nieuwe officiële blog verschenen over gemoedstoestanden, grillen en doelen in De Sims 4.

Grillen En Doelen: Een Verkorte Gids

Hoi Simmers!

We bouwen grote games met een heleboel dingen om te doen. Er is een HELEBOEL materiaal in De Sims 4 waarvan je het bestaan misschien niet zou weten als wij je er niet op hadden gewezen. Een van die manieren om dat te doen is door middel van grillen en doelen. Deze doelen creëren een soort pad van ‘broodkruimels’ dat naar materiaal leidt en, als deze doelen zijn behaald, krijg je een leuke beloning waarmee je jouw strategie, opties en verhaal in de game kunt veranderen.

Vandaag heb ik een paar screenshots gemaakt om dingen te benadrukken die je misschien hebt gemist.

Grillen
Ik vertelde mijn Sim een snelle douche te nemen. Hierdoor kreeg ze de emotie ‘Energiek’. Sims hebben altijd twee basisgrillen die worden weergegeven door kleine wolkjes boven hun portretten. Als Sims een emotie hebben die anders is dan Prima (wat onze neutrale emotie is) dan krijgen ze een emotionele gril. Deze gril vind je aan de linkerkant en is gebaseerd op de huidige emotie van je Sim.

Emotionele grillen zijn ontworpen om je in de richting van bepaalde acties te dirigeren die je ALLEEN kunt doen als je een bepaalde emotie hebt, OF om je huidige emotie te veranderen. Als je Sim bijvoorbeeld verdrietig is, krijg je misschien een gril om de tuin met je tranen water te geven.

Als je de muis boven een van de grillen houdt, vind je meer informatie over die gril. Hier zie je hoe de gril is ontstaan (via een emotie, eigenschap of doel) hoeveel tevredenheid je ontvangt als je hem voltooit (waarover later meer) en een gedetailleerde uitleg. Zie je de kleine rode X? Als je geen gril wilt voltooien, of een andere gril wilt hebben, klik dan op die X en hij verdwijnt.

sims 4

Doelen
Laten we nu de doelen eens bekijken. Klik op de grote ster rechts onder aan het scherm. Deze vertelt je wat je huidige doel is, je niveau van tevredenheid en wat je nog moet doen om je mijlpaal te behalen. Hier vind je ook knoppen om je doelen te wijzigen en voor het kopen van beloningen.

sims 4

Als je de muis boven de grote gouden knop binnen de rechthoek houdt, zie je jouw huidige mijlpaal en de beloningseigenschap die je verdient als je het doel voltooid hebt.

sims 4

Als je de muis boven de doelen houdt, zie je gedetailleerde informatie over hoe je die doelen moet voltooien en hoeveel tevredenheid je verdient.

sims 4

Doel wijzigen
Je huidige doel zat? Zin om de boel wat om te gooien? Je kunt van doel wisselen zonder voortgang te verliezen. Klik eerst op de ster aan de rechterkant van het paneel en je ziet een menu waarin je op verschillende doelen kunt klikken om te bekijken wat ze allemaal inhouden.

Vergeet niet dat je ALLEEN de bonuseigenschap verdient voor het doel dat je aan het begin in Creëer-een-Sim hebt geselecteerd. Dus als je als hengelaar begint maar dan overschakelt naar een creatief doel, houd je de oorspronkelijke bonuseigenschap. Maar je kunt nog altijd coole eigenschappen verdienen voor het voltooien van alle doelen dus experimenteer er lekker op los.

sims 4

Voortgang
Als je op pad bent en je boekt voortgang voor je huidige doel, dan verschijnt er een korte tooltip rechts onderin het scherm. Deze geeft aan dat je goed werk hebt verricht. Dus ga zo door!

sims 4

Nu je met het voltooien van grillen en doelen een heleboel tevredenheidspunten hebt verdiend, is het tijd om ze uit te geven.

Klik op het kleine cadeautje aan de rechterkant van je doelpaneel om de Beloningenmarkt te bekijken. Hier kun je drankjes kopen die het gewicht van je Sims of hun emotie veranderen. Of, en dat vind ik het leukst, je koopt hier permanente beloningseigenschappen. Deze zijn HEEL handig en ontgrendelen heel wat coole spulletjes. Met deze kun je het verhaal echt veranderen of je strategie compleet omgooien. Experimenteer, combineer en kijk hoeveel je kunt verdienen tot de noodlottige dag waarop Magere Hein je Sim meeneemt.

sims 4

Weet je niet meer wat je eigenschappen zijn? Klik dan gewoon op de knop Eigenschappen om je geheugen op te frissen.

Dat was het wel voor nu. Nog vragen over grillen of doelen? Laat ze me dan weten via Twitter @SimGuruGrant. Je mag nu weer terugkeren naar je dagelijkse simtastische bezigheden.

Deel dit bericht

1 reactie