Onze persoonlijke ervaringen met GamesCom 2014

6

Vorige week zijn we in Keulen geweest voor de GamesCom 2014. In dit verslag kan je onze persoonlijke ervaringen lezen. Later zal er nog een aparte preview komen over De Sims 4.

We waren verheugd dat we ook dit jaar weer een uitnodiging van EA Benelux kregen om alvast De Sims 4 te komen spelen. In de EA Community lounge kregen we twee presentaties over De Sims 4 en daarna kregen we ook de kans om De Sims 4 ongeveer 2 uur te spelen waarover later meer in een apart verslag. Daarnaast hebben we gezellig gekletst met mensen van andere fansites en ook weer nieuwe mensen van andere fansites ontmoet.

De EA Community Lounge was mooi versierd met De Sims 4 artworks en natuurlijk moest onze mascotte pinguïn even voor de community lounge op de foto. Onze webmaster was speciaal voor GamesCom gaan cosplayen als Andre. Veel fans en SimGuru’s herkenden meteen het t-shirt van Andre. Uiteraard moest pinguïn ook nog even op de foto met het Andre t-shirt wat we speciaal voor GamesCom hebben laten maken.

EA stond dit jaar ook weer met De Sims 4 op de beursvloer. De speelruimte was zo opgezet dat de mensen die langsliepen of in de rij stonden om te spelen ook konden meegenieten van het spel. Er was ook een groot scherm aanwezig waarop een trailer van De Sims 4 was te zien en alles was versierd met grote De Sims 4 artworks.

Aangezien maar één persoon per fansite De Sims 4 mocht spelen in de Community Loounge besloten we ons geluk te beproeven en op de beursvloer te spelen. Jammer genoeg waren er slechts vier PC’s waarop je de volledige versie van De Sims 4 kon spelen. Op de overige computers (ongeveer 30 stuks) kon je De Sims 4 CAS demo spelen. Om de selectie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen hadden ze in een tas allemaal balletjes gedaan. Vier daarvan waren groen en de rest wit. Vervolgens moest je zonder te kijken een bal trekken. Als je een groene had getrokken dan mocht je de volledige versie spelen en anders De Sims 4 CAS demo. Onze collega’s van Simlicious hadden geluk en konden na vier pogingen de volledige versie spelen. Als extraatje kreeg je dan een De Sims 4 CAS goodiebag met de CAS demo op disc en een plumbob haarband. Als je niet had gewonnen dan kreeg je ook een goodiebag met de CAS demo op disc, maar niet de plumbob haarband.

Ook een EA-medewerker was verkleed als Andre (foto’s zijn gemaakt door EA Duitsland)


Processor: AMD FX 8350
Werkgeheugen: 8 GB 1600 MHz DDR3 RAM
Opslagruimte: 120 GB SSD
Videokaart: AMD HD 7970
OS: Win8.1


Dit jaar draaide De Sims 4 op bovenstaand systeem dat je kan winnen als je woonachtig bent in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Dit systeem zit uiteraard ver boven de aanbevolen vereisten, maar we delen het voor de mensen die het interessant vinden om toch te weten.

 
Toch geen eerlijke loting?
Aangezien de rij erg lang was (vermoedelijk moest je meer dan 2 uren wachten) besloten we om weer te kijken of we een fast pass konden winnen. Ik had geluk en mocht in de fast lane aansluiten zodat ik maar kort hoefde te wachten om te gaan spelen. Ik hoopte vurig op een groene bal, maar helaas stonden er veel mensen voor mij zodat ik al mijn kansen zag verminderen. Voor mij had een man een witte bal getrokken. Daarna volgde een heel gesprek met de EA medewerker die het ballenspel regelde en opeens pakte ze na wat zoeken een groene bal uit de tas en wisselde die om met de witte bal die de man voor mij zojuist had gekregen. Vervolgens hield ze triomfantelijk alsof er niets was gebeurd de tas voor mij waar inmiddels twee groene ballen minder in zaten. Ik was stomverbaasd, maar deed toch mijn hand in de tas… wit. En ze was meteen weer vertrokken. Ik zat nog steeds vol ongeloof te kijken wat er zojuist was gebeurd.

Het was al twijfelachtig om met nog minder dan een maand te gaan tot de release zoveel PC’s neer te zetten met De Sims 4 CAS demo. Als je hooguit een kwartier moet wachten dan is er misschien nog wel wat voor te zeggen, maar het was zo druk dat veel mensen minstens een uur of veel langer moesten wachten. Zeker als je De Sims 4 CAS demo (die inmiddels al voor iedereen te spelen was) al uren hebt gespeeld dan wil je niet meer dan een uur wachten voor slechts een kleine kans op het spelen van De Sims 4. Het was wel aardig van EA dat iedereen die gespeeld had een goodiebag kreeg, maar ze hadden er naar mijn idee zo vlak voor de release geen exclusief ballenspel van moeten maken.

Maar ze maken het natuurlijk al helemaal bont door de ene persoon een groene bal te GEVEN voor de neus van andere fans die soms uren in de rij hebben gestaan en dachten een eerlijke kans te maken. Dat is onbegrijpelijk. Het heeft in ieder geval mijn dag op dat moment goed verpest.

Buiten GamesCom kwamen we nog een zonnebloem tegen waardoor we op het idee kwamen om nog een leuke foto met pinguïn te maken. Al met al hebben we erg genoten van onze tijd in GamesCom. We vonden het leuk om andere fansites weer te spreken en te ontmoeten. Ons Andre t-shirt viel in de smaak en onze mascotte pinguïn heeft ook van de trip genoten. Afgezien van de domper van het ballenspel, hebben we een aantal leuke herinneringen over gehouden aan GamesCom 2014 en we willen hierbij EA Benelux bedanken dat we er weer bij mochten zijn.

Deel dit bericht

6 reacties

  1. Ah, dan baal je echt als dat voor je neus gebeurt met die ballen… En ik ben het met je eens. Het is best wel vaag dat je 2 weken voor de release een of ander vip ding van de volledige Sims 4 gaat maken. Maar leuk dat jullie het leuk gehad hebben!

  2. Ja precies. Er waren zelfs mensen die speciaal voor De Sims 4 naar GamesCom kwamen. Dan baal je wel als je enkel de CAS demo mocht spelen (je kan natuurlijk vaak proberen, maar als het druk is en je telkens pech hebt schiet dat niet op).

    Maar gelukkig was het voor de rest wel erg leuk. 🙂 Op een gegeven moment kwamen er zelfs ‘soldaten’ de EA community lounge bestormen met een camera achter zich. Waarschijnlijk in verband met de promotie van Battlefield. 😛 En vervolgens ging er nog eentje battlefield nummers spelen op de piano.